Silkeborg Classic Concerts – Trio Bohémo og Aarhus Strygerensemble

Vera Merrild Fonden støtter Silkeborg Classic Concerts, som åbnede 10 sæson med Trio Bohémo.

Trio Bohémo, er en ung tjekkisk klavertrio, der i april 2023 gav en fantastisk koncert på Silkeborg Bad. Solen skinnede, og 64 glade koncertgængere fik bevis for, at trioen både beherskede Beethovens dramatik og Haydns legende lethed, men ikke mindst fortolkede de Smetana og et værk af Marius Christou: Dvorak in Cyprus, så ingen var i tvivl om, at tjekkisk musik er hjerteblod for trioen.

Silkeborg Classic Concert kunne allerede igen i maj byde på folketoner og fyldig strygerklang i Silkeborg Kirke, hvor Aarhus Strygerensemble til sammen med klarinettist Mathias Kjøller spillede foreningens anden forårskoncert.

Fra første færd følte man sig hjemme i Den Danske Strygekvartets Nordisk Suite – med 22 strygere under ledelse af dirigent Søren Kinch Hansen.

Derefter fulgte danske Rued Langgaard, før Mathias Kjøller med sikker professionalisme og stor musikalitet ledte publikum igennem den ikke særlig kendte klarinetkoncert af Gerald Finzi.

Strygerensemblet sluttede programmet med Gustav Holst’s a Moorside Suite, engelske toner så smukke, runde og grønne, at man et øjeblik følte sig hensat til Cornwalls smukke landskaber.

En stor koncertoplevelse i Silkeborg.